Vraagstelling: Vervanging ERP pakket, efficiëntere processen

Klant: DVM Vastgoedmanagement

Branche: Vastgoed, residentieel en commercieel

Rol KPI-Improvement: Projectmanagement ERP selectie, contractonderhandeling en implementatie

Gerealiseerd: Passend nieuw systeem, € 20.000 lagere jaarlijkse licentiekosten én € 75.000 lagere implementatiekosten.

De case

“Ons huidige ERP pakket wordt over een jaar niet meer ondersteund. We moeten op zoek naar een nieuw ERP pakket én we willen tegelijkertijd onze processen verbeteren. We zoeken een projectmanager die ons kan begeleiden in het traject van selectie, contractonderhandeling en implementatie. En alle generieke als vastgoed specifieke pakketten willen we in kaart gebracht hebben.” Dat was de vraagstelling van DVM Vastgoed.

KPI-Improvement heeft DVM geholpen om de knelpunten in het huidige pakket en gewenste procesverbeteringen in kaart te brengen en vast te leggen in het programma van eisen. Van een long-list is er gekomen tot een short list, demo’s en verdiepingssessies zijn georganiseerd en uiteindelijk is de keus gemaakt voor een nieuw ERP pakket. KPI-Improvement heeft de contracten beoordeeld samen met bedrijfsjuristen, de onderhandelingen voor de klant uitgevoerd en de gehele implementatie begeleid.

Het resultaat? Een passend nieuw systeem en er is voor DVM € 20.000 per jaar aan licentiekosten bespaard tijdens de contractonderhandelingen en € 75.000 aan implementatiekosten. De inzet van KPI-Improvement wordt dus weer snel terugverdiend door de klant.

SAMEN GESTRUCTUREERD AMBITIES
OMZETTEN IN INZICHT ÉN ACTIE

KPI Improvement

KVK nummer: 64825450 | NL001637402B83