Vraagstelling: Finance transformation management & advies

Klant: AKSteel b.v. (Europese vestigingen)

Branche: Steel solutions

Rol KPI-Improvement: Projectmanagement transformatie Finance & Reporting

Gerealiseerd: implementatie consolidatiesoftware, KPI-dashboards met QlikView, business control

De case

“Onze huidige financiële rapportages, het budgetproces en KPI rapportages in Excel zijn te tijdrovend én complex. We willen meer focus op analyseren en bijsturen en minder tijd kwijt zijn aan dan het verzamelen en rapporteren van management informatie. Finance moet het management meer ondersteunen bij het strategisch besturen van de organisatie.” Dat was de vraagstelling van AKSteel b.v.

KPI-Improvement heeft het projectmanagement uitgevoerd voor de transformatie van Finance & Control. De complexiteit van de huidige rapportages zijn geanalyseerd, de nieuwe informatiebehoefte is vastgesteld, er is een oplossing geboden voor slimmere digitale manieren van rapporteren en de implementatie is begeleid. Van analyse naar selectie en implementatie.

Het resultaat?

  1. Een consolidatiepakket voor financial reporting, budgettering en consolidatie – Financial Control
  2. KPI-dashboards in QlikView – Business Control
  3. Minder complexiteit, minder tijdrovend, meer inzicht, focus op strategische resultaatverbetering

Met nieuwe energie en inzichten een transformatie realiseren. Focus op de business. Dat is de waarde die KPI-Improvement heeft toegevoegd bij AKSteel.

Hans Geraeds, Financieel directeur AKSteel b.v.

AK Steel International B.V. maakt gebruik van de diensten van Sjoerd Koudijs met als doel de Business Control functies binnen de onderneming verder te ontwikkelen en optimaliseren. Dit heeft geresulteerd in een tweetal grotere projecten; Consolidatie en KPI-dashboarding. Het grote voordeel voor ons is dat de jungle aan losse datasheets wordt ontrafeld en dat we vanaf nu op een gestructureerde wijze kunnen rapporteren en analyseren, waarbij integraal gebruik gemaakt wordt van data uit bestaande informatiebronnen.

De rol van Sjoerd hierin is geweest om de behoefte van de gebruikersorganisatie in kaart te brengen en te vertalen naar de IT organisatie. Als vervolg op deze taak houdt Sjoerd zich ook bezig met de controle op de opgeleverde programmatuur en de uitrol naar de gebruikers.  Wij hebben Sjoerd leren kennen als een immer positief ingestelde en gedreven professional die heel gemakkelijk communiceert binnen alle lagen van de onderneming. In deze benadering stelt Sjoerd zich op alsof hij al jaren deel uitmaakt van ons team. Uiteraard maakt hij gebruik van zijn jarenlange professionele ervaring, maar wel rekening houdend met de cultuur die bij ons aanwezig is.  

SAMEN GESTRUCTUREERD AMBITIES
OMZETTEN IN INZICHT ÉN ACTIE

KPI Improvement

KVK nummer: 64825450 | NL001637402B83